4. august 2006

Fredag

Ingen af os havde sovet godt. F. talte om en trold – han havde hørt en gren knække om natten – og det havde lydt, som om det var tæt på teltet. Jeg havde vist også hørt den, men valgt at ignorere det ...

Toilet- og badefaciliteterne på pladsen var beskedne, men rene og velfungerende. F. måtte dog hjælpe mig med at låse op ind til brusebade-rummet; det var en gammel lås og en gammel nøgle. Vi pakkede teltet ned. Vi ville egentlig ikke trænge os på og sove hos Käthe og Lothar; men vi var enige om, at vi ikke ville sove en nat til på den campingplads, så ville vi hellere finde et hotel eller pensionat.

Vi kørte hen til Käthe og Lothar. Han var i fuld gang i haven, men havde ikke så meget imod at blive afbrudt. Resten af dagen var de vores værter og viste os rundt i Scheessel og de omliggende landsbyer. Vi mødte Käthe og Lothar, da vi var i Teterow sidste forår. Teterow er venskabskommune med både Fakse og Scheessel og plejer at invitere repræsentanter fra venskabskommunerne med til deres årlige Hechtfest. Käthe Dittmer-Scheele er borgmester i Scheessel, og især derfor havde hun og F. meget at tale om udi kommune-sager. Derudover er de et par rare og hyggelige mennesker, og det er altid rart at få førstehåndsinformation om tingenes tilstand i andre lande. Så vi fik en åben invitation med hjem sidste år, som vi så nu har udnyttet. Ligeledes har de fået en åben invitation til at besøge os, og de lod forstå, at det godt kunne blive aktuelt til næste sommer. Lige nu har Käthe travlt op til kommunevalget i september i år.

Scheessel er en by på størrelse med Haslev (vurderer jeg). Der er lidt erhvervsliv, men ellers arbejder befolkningen i Hamburg, Bremen eller Hannover, som alle ligger inden for rimelig rækkevidde med bil eller tog. Byen ligger midt i godt tysk landbrugsland, så der er plads og frisk luft rundt om – altså ikke et ringe sted at bo.

For de musik-interesserede kan jeg sige, at der hvert år afholdes en musikfestival kaldet Hurricane, som skulle være kendt i hvert fald i hele Tyskland. Når man kigger på hjemmesidens bandliste, så er der kun 2 navne, jeg kender; men det siger måske mere om mig end om festivalen ... ?

Vi blev inviteret til at overnatte hos Käthe og Lothar og sagde jatak.

Ingen kommentarer: