1. august 2006

Tirsdag

Der var næsten fuldt hus i pensionatet nu til morgen. Vi forstod på de andre gæster, at der var strømafbrydelse (vi havde ikke savnet strøm og derfor ikke bemærket det). Men strømmen kom relativt hurtigt igen, og værtinden kunne servere mere kaffe. Det havde givet os gæster lidt at snakke sammen om.

Efter morgenmaden pakkede vi sammen og betalte. Vi kørte tværs over øen igen og over på fastlandet.

Vi fandt vejen mod Grimmen og videre mod Demmin. Her holdt vi lige ind på en parkeringsplads ved floden (Peene), var på wc og aftalte den videre rute mod den campingplads, jeg havde udset mig.

Så videre gennem Malchin (som jeg havde lidt svært ved at finde den rigtige vej ud af) og ned langs sydøstsiden af Malchiner See. Der fandt vi skovvejen ned mod Camping Seedorf. Vi var heldige at nå frem før kl. 13, for derefter var receptionen lukket indtil kl. 15. En venligt udseende dame tog imod os og viste os en plads "am Waldrand", som vi ønskede det. Pladsen var omgivet af skov og gennemkrydset af rækker af høje aspetræer (popler), hvori der groede store klaser af mistelten.

Vi fik slået teltet op og pumpet luftmadrasser, og fik os et lille måltid i pladsens lille madudsalg. Nysgerrig som jer er, måtte jeg smage nogle Balkanstäbchen – det er små stegte, krydrede stænger af kødfars – helt OK. Så kørte vi ind til Teterow. Byen lignede sig selv med de små gader og byportene. Vi købte ind i Netto og tullede lidt rundt.

Tilbage på campingpladsen kom der en regnbyge. Imens sad vi i teltet og drak kaffe og spiste chokolade fra færgen. Altså vi holdt chokolade-smagning: fra Equador, Ghana og Ny Guinea. Spændende.

Vi var også en tur nede ved søen (Malchiner See). Der er en lille stump sandstrand (generelt er jorden her totalt sandet), hvor campingpladsens unger havde bygget en del sandslotte. Imens vi stod og kiggede, bemærkede jeg en stor rovfugl, der kom flyvende og derefter cirklede rundt over søen. Den slog ned mod vandfladen og fløj op igen, prøvede et par gange til og fløj så endelig bort – så vidt vi kunne se med en lille fisk i kløerne – med retning mod skoven. F. mente, det var en fiskeørn.

Tilbage ved teltet spiste vi aftensmad – det vi havde købt ind i Netto: rugbrød og pålæg (F. har fået en svaghed for Leberwurst …) og delte en Störtebeker-øl (enten weissbier eller schwartzbier – begge typer smager godt). Og til dessert – eller nightcap: whisky (den F. købte i Rostock har et forfærdeligt langt navn og smager som cognac, så det er ikke min favorit) og chokoladesmagning. Senere lullede poplernes brusen og regnen på teltdugen os i søvn.

Ingen kommentarer: