10. april 2007

Tirsdag

Jeg har givetvis glemt noget fra i går - så vi mere? Fik vi noget at spise til aften? Det er nok ikke sundt kun at spise et stort måltid midt på dagen; men jeg har ikke engang følt mig vildt sulten om morgenen. Og det går vel an, når det kun er en enkelt uge.

Vi havde aftalt at mødes med R. ved Plaza Europa, for at gå derfra til Al Jaferia. Vi var lidt sent på den, fordi den direkte vej langs floden var afspærret grundet vejarbejde, og vi måtte igennem nogle mindre gader.

Al Jaferia er et oprindelig maurisk palads, som nu delvis bruges af den regionale administration. Derfor var der sikkerhedstjek ved indgangen - næsten som i en lufthavn. Men stedet var meget flot og interessant at se.

Så gik vi videre ud i byen og hen til Museo de Zaragoza. Her er dels en oldtidssamling - altså fra stenalderfund til romernes efterladenskaber. Meget interessant! Jeg kunne godt have brugt mere tid her. Der var vist også nogle informationsblade på engelsk, som jeg ikke fandt i første omgang ... Vi kiggede også på malerisamlingen, og her fik jeg set nogle malerier af Goya. Hvordan har han fået ry som vulgær? Er det bare mig, der har misforstået noget? Disse malerier var i hvert fald pæne.

Så gik vi tilbage til Calle Don Jaime. Siden vi kom, har vi kigget meget ind i restauranten Las Palomas over for vores hotel. Og alle dage har der været fuldt af mennesker. Men i dag fik vi endelig plads. Her kan man for 10 euro spise sig mæt i en buffet med alt muligt fra paëlla til svineskank - samt kager og dessert. Det var godt.

Efter mad og lidt afslapning på værelset skulle R. tilbage og hente børnene og følge dem i svømmehal. Jeg gik med hende ned for at sætte mig lidt hen på pladsen. Nede på gaden hilste vi lige på et par af hendes veninder, et par kønne, tjekkiske tvillinger, der også arbejder som au pairs. Jeg sad en stund på en bænk på pladsen og skrev dagbog og nød solen og den dejlige Pilar-plads. Senere kom F. også ned, for vi ville hen at se det romerske teater, der er udgravet nogle gader væk.

Vi så først en lille film med engelske undertekster om udgravningen og stedets historie. Så var der masser af montrer og plancher om det samme - også med engelsk tekst. Man kunne gå ud på nogle gangbroer over og igennem den udgravede ruin, der var overdækket, så både vi og den var beskyttet mod vejrliget, der netop nu bød på en regnbyge.

Mætte af indtryk gik vi tilbage til hotellet og slappede lidt af og så TV. Jeg klædte om (to gange), for vi skulle besøge familien Bernal Garijo (R's au pair-familie). Vi skulle med den bus, som R. har taget frem og tilbage. Der var mange mennesker med, og vi fandt det noget svært at orientere os; men en venlig dame, der havde observeret vores bekymrede stemmer og blikke fra kort til gadeskilte til bussens lysskilt, fortalte os, at nu var det Via Hispanidad. Gracias! R. ventede på os ved stoppestedet og fulgte os hen til familiens spritnye, flotte lejlighed.

Vi havde lego med til børnene. Især 2-årige Ruben syntes det var sjovt med de små dyrefigurer. Maria på 4 var mere kostbar, men syntes vist også godt om det lyserøde lego-prinsesse-sæt. Forældrene gav vi påskeæg fra Frellsen - lidt sent, men hvem kunne vide, hvad dag vi kunne besøge dem. Der blev sat lidt let mad på bordet: salat med oliven, languster, tun og æg, hvide asparges, brød, muslinger. Lækkert. Snakken gik rimeligt - lidt på engelsk og ellers tolket af R. Da det var tid at bryde op, kørte Santiago og R. os til hotellet igen.

Ingen kommentarer: