15. oktober 2004

Fredag - støvregn

Ferievejret havde ellers været upåklageligt - lidt koldt, men solrigt og klart. Men fredag støvregnede det fra morgenstunden. Planen havde ellers været en tur med det lille lokale tog fra Oparno til Teplice - det skulle være sådan en smuk tur, hvis ellers man kunne have set noget. I stedet satsede vi på shopping i et indkøbscenter, der skulle være i udkanten af Teplice. Byen er ikke særligt charmerende - i hvert fald ikke, hvis man kommer dertil i bil. Til gengæld kan man godt fornemme den forurenede luft. Shoppingcentret Olympia er ikke et superstort; men udvalget er OK. Vi kiggede lidt på sko og elektronik, og jeg købte en taske. En del af centret er en stor Bilka-agtig forretning, Hypernova. Der købte vi lidt brød og frugt, og vi fandt endelig en mørk øl. Den hed Kelt, men var brygget i Tjekkiet.

For ikke at skulle den kringlede vej tilbage igennem Teplice prøvede jeg at finde en genvej ind over land uden om byen og tilbage til E55. Det gik godt nok i starten; men så havde vi pludselig retning mod Teplice alligevel. Vi fandt dog en tilkørsel til E55, før vi nåede ind i byen og kom tilbage til Oparno. Efter frokost gik vi en regnvejrstur i dalen i modsat retning af spadsereturen først på ugen. Vejene var nu blevet godt mudrede, så det blev jeg også.

Vores søn havde tilbragt det meste af dagen i Prag (igen), og han ville gerne hentes ved stationen i Lovosice, så vi kørte dertil for at spise aftensmad. Der er flere spisesteder i byen; men valget faldt på Vinarna Johanka, hvor man sidder og spiser nede under hvælvingerne i en kælder, der sikkert har været kartoffelkælder el.lign., for under et af de højtsiddende vinduer var der lige som en slidske. Der var faktisk ret stemningsfuldt. Tjeneren kunne kun lidt tysk; men det lykkedes os dog at få rimeligt god mad. Vores forretter: kyllingecocktail, hvidløgssuppe og pikant toast (det var lige som en lynstegt stærkt krydret ret med masser grønsager, serveret på et stykke pandestegt brød - ikke ilde faktisk!). Vores hovedretter: steak og en lidt speciel stroganoff, med syltede agurker og smag af kommen.

Før afhentningen på stationen tullede vi lidt ned igennem byens hovedgade, indtil den vamle lugt fra vaffel-fabrikken fik os til at vende om.

Ingen kommentarer: