11. oktober 2004

Mandag - dalen ved Oparno

Vi var på indkøb i den nærmeste by, Lovosice. Altså, vi handlede ind i et af byens 2 supermarkeder. Og der var faktisk ikke så mange af de varemærker, man ellers ser over alt. F.eks. tror jeg ikke, jeg så noget til Kelloggs .... Vores værtinde gik en tur i byen med os og viste os rundt bl.a. til banken og til en rimeligt god restaurant. Hun hjalp os også med at købe kager med hjem. Altså med at få forklaret ekspeditricen, hvad vi ville, og os, hvad prisen blev. Kagerne smagte dog ikke af så meget, som jeg havde ventet, viste det sig, da vi spiste dem til en tår kaffe hjemme i lejligheden.

Om eftermiddagen gik vi en lang tur ned igennem vores lille landsby, Oparno, og ned i dalen, hvor vi fulgte en lille bæk i lang tid. Vi passerede bl.a. en lille bondegård, der kunne være brugt i et H.C.Andersen-eventyr; for udenfor gik der både gæs og ænder og høns - og en ged. Stien vi gik på, var rimeligt "trafikeret" af andre gående og cykelryttere, der trænede til et løb, der skulle afholdes i den kommende week-end. Et mountain bike løb i det kuperede skov-terræn rundt om Oparno. På et tidspunkt så vi noget mystisk oppe på den skovbevoksede skrænt: en hvælving, igennem hvilken der gik en slags trappe, der fortsatte længere op ad skrænten bag hvælvingen. Min søn klatrede op ad skråningen og fandt ud af, at hvælvingen gik igennem jernbanedæmningen. Vi gættede på, at hvælvingen skulle lede smeltevand under banedæmningen; men trapperne undrer mig stadig.

Her nede i dalen, hvor sollyset ikke længere nåede ned, var det ved at blive koldt og halvmørkt, så vi vendte om og gik tilbage mod landsbyen. På vejen tilbage kom det lille lokaltog også kørende oppe på dæmningen på bjergskråningen. Vi måtte også lige op og se på den lille station. Stationen er stadig i brug; men den så helt forladt ud, bortset fra det rimeligt nye skilt med "Oparno", og bortset fra, at der hang en 2004-køreplan på væggen af den tomme stationsbygning. Det skulle efter sigende være en køn tur med det lille tog til Teplice.

Om aftenen smagte vi på den bøhmiske sekt, som vi havde købt tidligere på dagen i Lovosice (for det der svarer til 25 DKK). Den var helt god - uprætentiøs, charmerende og let-drikkelig.

Ingen kommentarer: