16. oktober 2004

Lørdag - hjemturen

Badning, morgenmad og pakning gik hurtigt. Slutrengøringen havde vi for en gangs skyld betalt os fra, så vi var færdige til at køre kl. 9.30. Vi afleverede nøgler hos vores værtinde og fik knus og hilsner med hjem til Fakse Ldp., en egn i DK, som hun savner ... Hun gav os også kort og en vejbeskrivelse, som førte os langt forbi Dresden. Denne vej snoede sig højt op til nogle flotte skisportsområder i det nordligste af Tjekkiet. (Der var heller ikke udstillet så mange figurer langs vejene - hverken havenisser eller andre typer ....) .

Vi blev hastigt vinket igennem paskontrollen og kørte videre ind i Tyskland. Her fører vejen i lang tid hen over en højslette - stadig pænt landskab. Byen Frauenstein er en megt køn sydtysk by. Vi kørte videre gennem Freiberg, og nord for Nossen (ja, det hedder det altså) kørte vi på motorvejen i retning mod Leipzig. Kort efter holdt vi tissepause og spiste vores sidste skiver tjekkisk brød og spegepølse og drak Kondi. Nu, hvor det bare var "geradeaus" ad motorvejen mod Berlin, kunne jeg få lov til at køre i stedet for at læse kort.

Nord for Berlin var vi kaffetørstige og holdt ind på den store rasteplads, Linumer Bruch, hvor vi tidligere har rastet. Vi havde ikke booket plads på færgen hjem, så vi ringede lige til Scanlines og fik at vide, at alt var optaget fra Rostock. Men vores billet kunne heldigvis bruges fra Puttgarten til Rødby også. Det kom til at virke som en lang tur. Havde vi vidst det før, havde vi sikkert kunnet dreje vestpå tidligere. Vi kom med en færge kvart i seks og spiste på restauranten, selv om det føltes ekstra dyrt oven på de billige tjekkiste restaurationspriser.

Vi var hjemme ved 20-tiden og kunne begynde at pakke ud og starte vaskemaskinen ....

Ingen kommentarer: